Logo Verwijspraktijk Diamantlaan

Spoed orthodontie

Spoed informatie

Een noodsituatie?

Heeft u na sluitingstijd of in het weekend een ernstige pijnklacht? Dan kunt u telefonisch (0237 920 463) of via de mail (info@orthodontistdiamantlaan.nl) contact met ons opnemen, zodat wij uw pijnklacht zo snel mogelijk kunnen verhelpen. Dit is echt alleen voor heftige spoedgevallen en niet voor reparaties die kunnen wachten tot de eerstvolgende werkdag.

Orthodontist Hoofddorp
Losse bracket:

Als je geen last hebt van de losse bracket dan kun je hem gewoon laten zitten. Zit hij helemaal aan het einde van de draad dan kun je proberen om hem van de draad af te schuiven. Prikt het door de losse bracket? Pak dan het scherpe stuk in met was (dit krijg je tijdens het plaatsen van de beugel). Moet je een elastiekje dragen aan de losse bracket, dan kan dat niet zolang hij los zit. Als je merkt dat je een los slotje hebt dan moet je contact opnemen met de praktijk. Ze zullen kijken of er een plekje vrij is in de agenda waar het slotje kan worden teruggeplaatst. Laat het altijd even weten, ook al heb je de volgende dag toch al een afspraak.

Prikkende draad:

Knip het prikkende draad af met een nagelschaartje of tangetje. Lukt dit niet dan kunt u een stukje was (dit krijgt u mee tijdens het plaatsen van de beugel) of suikervrije kauwgom plakken op het gedeelte dat uitsteekt. Neem vervolgens contact met ons op voor het kortknippen van het draad. Dit kan telefonisch (0237 920 463) of via de mail (info@orthodontistdiamantlaan.nl).

Problemen met uitneembare beugel:

Indien je problemen ervaart met de uitneembare beugel (bijvoorbeeld plaatbeugel, buitenboordbeugel of activator) dan kun je deze uitlaten tot de volgende afspraak. Je kunt ook contact met ons opnemen voor het vervroegen van de controle afspraak.

Losse of gebroken retentiespalk:

Wanneer een spalkje los zit kan dit erg vervelend zijn. Neem dan vrijwel direct contact op met de orthodontist. Gaat je spalkje los in het weekend en is de praktijk gesloten? Bel of mail dan de eerstvolgende werkdag. Zelf kun je ook actie ondernemen als je last hebt. Je kunt wat wax of suikervrije kauwgom op de plek aanbrengen waar het spalkje prikt. Laat een los spalkje niet wekenlang los, er is dan grote kans dat er tanden gaan verschuiven. Je tandarts kan het spalkje weer vastzetten. Zoals je hebt kunnen lezen kan het erg vervelend zijn als je spalkje los zit, echter heeft het geen spoed, maar zorg er niet voor dat je pas over een aantal weken de orthodontist belt. Het is daarom altijd goed om zo snel mogelijk contact op te nemen met de orthodontist of de tandarts. Tot de reparatieafspraak is het heel belangrijk om dag en nacht de retentiebeugel te dragen om verschuiving te voorkomen.

Beperkt geopend tijdens meivakantie

Geachte heer/mevrouw,

In verband met de meivakantie (3 tot en met 12 mei) zijn wij beperkt geopend. Wij zijn geopend en telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen op donderdag 2 mei, maandag 6 mei en woensdag 8 mei tussen 08:30 uur en 17:00 uur. Buiten de openingstijden zijn wij bereikbaar via de mail (info@dencosortho.nl).

Voor erge spoedgevallen die niet kunnen wachten tot de volgende dag kunt u bellen naar:

Tandarts D. Yahoo
Telefoonnummer: 023-5623466
Adres: Nieuweweg 45A, 2132 CL Hoofddorp

Bedankt voor uw begrip en een fijne vakantie toegewenst.